Konferens

"Vädra hjärnan" på konferens i Malmö

Hur går man vidare efter stora motgångar?
Svar: Ett steg i taget.
Det brukar i varje fall vara en bra metod. Försöker man mentalt omfamna hela problemet på en gång är det lätt att bli överväldigad och handlingsförlamad. Det känns helt enkelt för stort. Om man istället tar och skriver ned, en sak i taget, vad som har hänt och vad som behöver göras så blir det hela mer hanterbart.

Nya vanor ger nya idéer

Samla det lilla arbetslaget i lokalen Pocket för en konferens i Malmö, bara över dagen. Diskutera i lugn och ro vilka utmaningar som ni står inför och börja sedan idéstorma kring vilka lösningar som kan finnas. Att faktiskt rent fysiskt komma iväg från det vanliga kontoret gör att man får lite mer utrymme för nya tankar. Det blir lite som att vädra ur hjärnan lite och låta kreativiteten strömma fritt. Det går inte att underskatta hur mycket miljöombyte faktiskt påverkar oss människor – ibland kan det vara precis det som behövs för att ta sig framåt.

För alltför ofta så fastnar vi i gamla rutiner och förväntar oss att ändå på något sätt finna nya lösningar. Ofta så krävs det scenombyte och att röra på sig för att få igång hjärnan och få den att tänka i nya banor.
Här är det också gynnsamt att lära sig nya saker. De kan vara helt orelaterade med själva jobbet som ska utföras. Istället handlar det om att koppla nya nervbanor i hjärnan, vilket såklart gör att vi ökar våra chanser att se gamla saker ur nya perspektiv.

Som du kan se är bekvämlighet och stillasittande två av de största fienderna för nytänkande. Utmana därför dig själv några gånger per vecka med något nytt. Det kan vara allt ifrån att ta en promenad genom en ny del av staden eller skogen till att lära dig ett språk.