Tandläkare

Tandläkare Järfälla förebygger och behandlar tandbesvär

Tandläkare Järfälla förebygger och behandlar tandbesvär

Ibland blir man tvungen att boka tid hos en tandläkare på grund av att något inte står rätt till i munnen, och är det riktigt illa så kan man vara tvungen att få akuttandvård. En anledning kan vara på grund av att man drabbats av svår tandvärk som påverkar både sömn och vaken tid så att man tillslut inte står ut längre. Det kan dock vara möjligt att undvika att problem går så långt, det gör man bäst genom god tandhygien och regelbundna besök hos en tandläkare. 

Ta hand om tänderna

Det mest grundläggande som också har störst effekt är att borsta tänderna två gånger om dagen i två minuter med två centimeter tandkräm som innehåller fluor. Det är också bra att använda tandtråd eller dylikt för att komma åt mellan tänderna samt helst vänta i två timmar innan man äter eller dricker något efter tandborstning.

Det är också viktigt att tänka på vad man stoppar i sig, mycket socker och sura produkter har en negativ påverkan på tänderna, så man bör hålla det intaget på en bra nivå.

Kontrollera att allt är som det ska

Regelbundna besök hos tandläkare eller tandhygienist är viktigt för att kunna vara säker på att det inte är något som är fel. Problem som upptäcks i ett tidigt stadie är oftast lättare att åtgärda och vissa går till och med att bromsa så pass att man inte behöver göra något ingrepp. På en tandläkarmottagning kan de tala om hur man ska göra för att upprätthålla en god tandhälsa eller förändringar man bör göra för att stoppa något som är på väg åt fel håll. 

Hitta en bra tandläkare

Tandläkare Järfälla finns där för att hjälpa patienter både med förebyggande arbete men även genom behandlingar. På Gloridents tandläkarmottagning finns över 20 års erfarenhet och de kan hjälpa med allt från undersökningar till akuttandvård.