brandgenomföringar

Stäng ute elden med brandgenomföringar

Stäng ute elden med brandgenomföringar

Det finns en sak väldigt många människor har gemensamt, och det är rädslan för en brand. Ingen har missat hur snabbt en brand kan röra sig. För att inte prata om hur snabbt den kan ta ett liv. Bränder i naturen ställer till med stor skada både för natur och djur, men även för människor omkring. Detsamma gör det om det händer i ens hem. Det är en stor rädsla av hjälplöshet av tanken på att det kan börja brinna. 

Vi har tur som lever i ett väldigt utvecklat samhälle. Mer och mer tänker man på säkerhet och hur man kan göra det säkrare. Man har sen länge vetat om brandlarm och brandsläckare. Nu finns det så mycket mer. Man kan skydda sig på ett bättre sätt genom att göra en brandtätning eller brandskyddsmålning, och såklart även brandgenomföringar.

 

Hur funkar det?

I husen som byggs idag är det för de flesta en självklarhet att ha ett brandskydd. Det vill säga, mer än endast brandlarm. Funderar man på att köpa ett äldre hus däremot, då får man nog gå igenom vad för säkerhet som finns där. Det var inte alls lika vanligt innan att göra en brandtätning eller annat för att bromsa elden. Idag vet man hur viktigt det är.

Det finns många olika lösningar man kan välja mellan. Vilken man ska ha kan bero på hur upplägget i din byggnad ser ut. Som tur är behöver du inte fundera på det själv. Det finns företag som har koll på de olika brandskyddande åtgärderna man kan göra. 

Exempelvis brandtätning, där man täcker väggarna med ett material som kan klara att stå emot elden. Eller brandmålning, där man målar med färg som skummar om det börjar brinna. Sen de viktiga brandgenomföringarna som ser till att det är säkert även där sladdarna går igenom.