Jakt

Sportskytte en sport med precision

Sportskytte en sport med precision

editorial

Inom sportskyttebegreppet döljer sig flera olika grenar. Är man inte inbiten skytt så brukar man ungefär vart fjärde år höra talas om dem via Olympiska Spelen. I Sverige finns det många duktiga sportskyttar som ligger på nivå för att ta fina medaljer på OS. Det krävs många års träning för att bli en sportskytt som når toppen, både genom skytteträning men även fysisk träning.

En annan stor träningsdel när det gäller skyttar är den mentala delen. Att ha ett eller ett par skott kvar och ha vetskapen om att man kommer göra ett bra resultat kan ge stora skälvan. Det gäller att dämpa pulsen, få bort tankarna och bara göra som om det vore en träning. Att hitta lugnet i en sådan situation är imponerande och inspirerande för åskådarna.

 

Jakt

 

Sportskytte en sport för alla åldrar

Som nybörjarskytt så får man ofta låna utrustning på skytteklubben man är med i. Det gör att det är en hyfsat billig sport att prova på för nybörjare. Vill man inte tävla går skyttet bra att bedriva på klubbnivå så det kan räcka långt att klubben köper in bra vapen och ammunition. Är man motiverad för att se hur långt man kan komma inom sportskytte så satsar man gärna på en egen utrustning. Kolla här för ett stort utbud: https://www.osthammarsjaktoskytte.se/.

Även om det är en dyr utrustning så är det många gånger en utrustning man har i många år. Andrahandsvärdet är också ganska bra, så vill man byta till nyare kan man sälja den utrustning man har. När det gäller skott är det bra att åka till den affären som säljer skott och ta med sig bössan. Då kan man provskjuta olika märken för att se vilket märke på skott man ska använda. När man gjort det köper man ett större parti ammunition för att få rätt skott för vapnet.