trädfällning Malmö

Snygga till din trädgård i Malmö med trädfällning

Snygga till din trädgård i Malmö med trädfällning

Tänk dig en vacker trädgård med sjöutsikt. Blommande rabatter, bärbuskar och nyklippt gräs. Det finns bara ett problem. I trädgården står ett gammalt äppelträd som varken ger äpplen eller är en fröjd för ögat. Dessutom skymmer det sjöutsikten. 

Ibland är det helt enkelt oundvikligt att fälla ett träd eller två i trädgården. Det kan handla om ett träd som står i vägen för en utbyggnad av huset eller ett altanbygge, eller helt enkelt ett träd som drabbats av sjukdom. Men hur går en trädfällning egentligen till? 

Hur går trädfällning till?

Trädfällning sker ofta runt om i samhället. Det är vanligt att det krävs att ett eller ett par träd fälls när till exempel ombyggnationer sker i en stad. 

På hemmaplan är det ofta mindre träd som behöver fällas. Detta kan man göra på egen hand. Det är dock viktigt att det görs på ett korrekt sätt. Ett träd som fälls på ett felaktigt sätt kan utgöra en fara för människor såväl som närliggande byggnader.

Det är vanligt att träd fälls stegvis. En motorsåg används för att ta bort trädet bit för bit, med start i trädets topp. Om du istället väljer att fälla hela trädet samtidigt är det viktigt att först göra ett riktningsskär i trädet. Riktningsskäret är ett snitt som bestämmer i vilken riktning trädet kommer falla. 

Anlita en trädfällningsfirma

Om du inte känner dig bekväm med att fälla träd på egen hand, går det naturligtvis att anlita en firma som utför trädfällningen åt dig. Det spelar ingen roll om du är i behov av trädfällning i Malmö eller Luleå, det finns firmor som är experter på trädfällning i hela landet. 

Ett sätt att hitta en lämplig firma i ditt område är att söka online efter trädfällning + din stad. Sedan är det bara en tidsfråga innan du har sjöutsikt igen!