hundbur

Skaffa en rymlig hundbur

Skaffa en rymlig hundbur

editorial

Ska du ut och resa med din hund, ska du skaffa en bra och rymlig hundbur. Det gör din resa enklare och trevligare. Hunden är på sin egen plats och vid en längre bilresa är det tryggt att hunden kan vila i buren.

Det finns regler för hur stor en hundbur ska vara, och det finns förstås olika alternativ, så att både den stora och den lilla hunden har det bra i buren. Hunden ska kunna stå upp, lägga sig ner och vända sig, så det måste vara en viss både bredd och höjd. Mät din hund på längden, bredden och höjden, och kolla sedan på tillverkarens tabeller.

God djurvård

Det är jordbruksverket som ställer upp reglerna för hur bred och lång en hundbur behöver vara. Om du har två hundar och vill ut och resa med båda, finns det extra stora burar där två hundar får plats. Man mäter hundarnas bredd och därefter räknar man ut hur stor bur man behöver.

Det är du som djurägare som har ansvar för att hunden har tillräckligt med plats. Gå in för att beställa billiga hundburar online, så ser du samtidigt hur de olika typerna ser ut. På en hemsida för hundburar får du veta mer om hur du ska välja rätt bur.

 

image

 

Vilken bur passar till bilen?

Dels ska buren passa till hunden, men den ska också få plats i bilen. Även här gäller det att mäta och pussla själv om man är hundägare. Hur stor del av bagageutrymmet vill du spendera på en hundbur?

Det är svårt för utomstående att råda dig där, utan du får mäta inuti din bil och fatta ett beslut om rätt storlek på hundburen. En hundbur kan förstås också vara bra att ha i andra sammanhang. Du kanske reser på något annat sätt än med bil, men hundburen ger trygg förflyttning.