Fullservicevarv Stockholm

Service på båtar, hur går det till?

Service på båtar, hur går det till?

editorial

Service på båtar, hur går det till?

Är du någonsin nyfiken på hur underhåll görs på båtar? Är du en av de personer som älskar att få veta alla detaljer innan du dyker in med huvudet före och köper din alldeles egna segelbåt? I så fall är det här blogginlägget för dig! Idag utforskar vi världen av service på segelbåtar: när det behöver ske, vilken typ av underhåll som behöver utföras och varför. Vi kommer också att titta på några seglares roliga knep och tips som de använder för att hålla sin båt igång utan problem (vissa mer lagliga än andra). Så ta en kopp kaffe och följ med oss när vi gör en underhållande dykning i den underbara världen av underhåll av segelbåtar!

 

Fullservicevarv Stockholm

Regelbunden underhåll

När det gäller underhåll av segelbåtar är det viktigaste att veta när båten behöver underhållas. Det bästa sättet att göra detta är att hålla ett regelbundet underhållsschema och följa det flitigt. I ett typiskt serviceprogram ingår att kontrollera alla segel och linor, inspektera skrovet, däcket och alla andra delar av båten för slitage eller skador och byta olja i motorn. Beroende på hur ofta du använder din båt kan dessa tjänster göras årligen eller oftare. Bäste alternativet är att kontakta ett fullservicevarv så som Björnhammarsvarvet i Stockholm. De hjälper dig med allt som har med din båt att göra.

En annan viktig aspekt av segelbåtsunderhållet är att veta vilken typ av underhåll som ska utföras. Detta omfattar allt från att kontrollera om det finns läckor och andra skador till att underhålla motorn och bränslesystemen på rätt sätt. Seglare har också de har några knep i rockärmen, till exempel att använda en speciell typ av vax på skrovet för att skydda det mot slitage. Seglare använder också saker som korrosionsinhibitorer för att förhindra rost och andra skador.