säkerhetsdörrar

Säkerhetsdörrar ger trygghet

Säkerhetsdörrar ger trygghet

En dörr kan se ut på olika sätt och ha fler funktioner än bara fungera som en dörr du går in och ut igenom. Det är viktigt att känna sig trygg med sin dörr och det finns ett stort utbud av säkerhetsdörrar. Du kanske behöver en säkerhetsdörr till din lägenhet, villa, företag eller ett förvaringsrum. Det finns en säkerhetsdörr för alla behov som skydd för inbrott och brand med mera. 

När du sover på natten, eller i vissa fall på dagen, vill du känna dig säker på att ingen inbrottstjuv plötsligt står och tittar på dig när du slår upp ögonen. Är du inte hemma vill du inte oroa dig för att någon brutit sig in i din bostad och stulit dina saker. Materialet i säkerhetsdörrar gör dem motståndskraftiga mot både brand och brandgas. Galvaniserat järn och galvaniserat stål är vanligt förekommande material i dessa dörrar.

Med en säkerhetsdörr med inbrottsskydd kan du känna dig lugn. Det kan hända att den som försöker göra inbrott har diverse fina verktyg med sig. Men att ge sig på en säkerhetsdörr skulle medföra ett fruktansvärt oväsen och ta för lång tid vilket medför en alltför stor risk. Det finns företag som levererar allt från enstaka säkerhetsdörrar till hela trapphus. Du utformar din dörr precis som du själv önskar. 

 

 

En säkerhetsdörr har god ljudisolerande förmåga

Säkerhetsdörrens konstruktion består av ljudisolerande material som förvandlar ditt hem till en tyst och lugn oas. Du undviker att blir störd av oväsen och buller utifrån som kan vara jobbig. Du behöver inte heller oroa dig för att du själv stör andra oavsett vad du har för oväsen för dig i ditt hem. Oönskade lukter som sprids från trapphuset slipper du också med en säkerhetsdörr.

De akustiska tätningslister som monteras ger en oöverträffad ljudisolering. Ingen utifrån hör om du sjunger falskt eller har slagit i stortån.