golv

Rätt golv för rätt rum

Rätt golv för rätt rum

Ett golv gör mer än vad många tror för atmosfären i ett rum. Man kan lätt tänka att det är färgen på väggarna som är det viktigaste, men faktum är att ett golv kan ge liv och rörelse till ett rum samt få det att kännas större eller mindre.

Vilket golv ska man välja?

Det finns massor av olika material- och färgval att göra när det kommer till golv, men för att golvet ska hålla så länge som möjligt och vara en bra investering bör man lägga rätt golv i rätt rum. Ett trägolv är väldigt vackert men det är också känsligt för fukt och slitage, därför bör man undvika trägolv i exempelvis hall, kök, badrum och tvättstuga eftersom det är rum i hemmet som ofta får stå ut med smuts, stänk och fukt. I sovrum och vardagsrum kan de däremot göra sig väldigt bra, man ska bara komma ihåg att behandla dem med jämna mellanrum. 

Hur påverkar golvet ytan?

Om man lägger ett golv med breda plankor gör det sig bäst i ett lite större rum medans smala plankor passar i mindre utrymmen. Lägger man trägolvet med plankorna så att de går längs med långsidorna på rummet upplevs det längre än om man lägger träplankorna på tvären. Ett ljus golv gör ett rum luftigt och det upplevs oftast större, medans ett mörkare golv kan ge karaktär och framhäva ljusa möbler och mattor. 

Anlita någon som kan göra jobbet 

Har man bestämt sig för att lägga nytt golv i hemmet så är det säkrast att anlita en firma som har nödvändig kunskap och erfarenhet när det kommer till golvläggning. Sundbyberg´s Golv lägger alla typer av parkett- och trägolv samt utför även olika behandlingar av befintliga golv. Det kan till exempel vara behandlingar med olja, hårdvaxolja, lut, och lack. Sundbyberg´s Golv är en flexibel golvfirma som anpassar sig efter kundernas önskemål, visioner och budget för att kunna leverera ett perfekt resultat.