positioneringskuddar

Positioneringskuddar för alla behov

Positioneringskuddar för alla behov

Rehabilitering är en lång process för den som är skadad eller sjuk. Det finns hjälpmedel för att vardagen ska bli så dräglig som möjligt. Man kan till exempel välja bland flera modeller av positioneringskuddar. De används för att få rätt sovställning eller liggställning i sjuksängen, men det finns också sittkuddar av olika slag, så att man sitter så bekvämt som möjligt i en rullstol eller fåtölj.

Utbildning om positioneringskuddar

Det finns många modeller av positioneringskuddar, just för att man ska kunna möta olika personers behov. Dessutom finns det utbildningar om hur man använder kuddarna på rätt sätt. Det underlättar mycket för vårdaren, som kan få extra kunskap och säkerhet om vilka olika modeller det finns och hur man på bästa sätt hanterar dem till vardags.

För dig som tar hand om en sjuk människa kan det kännas som stöd och trygghet att det finns företag som är experter på rehabilitering, och du kan lätt rådfråga dem. Även för den som är sjuk är det till stor hjälp att ligga eller sitta i rätt ställning, så att man inte klämmer sig eller skadar sig. Med positioneringskuddar hålls kroppen på rätt plats i stolen eller sängen.

En bra rehabilitering

Att bara ligga still i en vanlig säng är inte bra, det vet alla som har erfarenhet inom vården. Det finns speciella madrasser för folk som inte kan vända sig själva. Man vill undvika liggsår och att hamna i en obekväm ställning i sängen. Målet är att ha en så bra tillvaro som möjligt och att få sin nattsömn är mycket viktigt.

Positioneringskuddar fyller en viktig funktion inom sjukvård och rehabilitering. Att kunna sitta upp själv handlar om livskvalitet, och det möjliggör också att man kan delta i olika sociala sammanhang och inte bara är hänvisad till en säng. Detta ger en möjlighet till en effektiv och bra rehabilitering.