lagerhållning

Optimera försäljning och produktion med rätt lagerhållning

Optimera försäljning och produktion med rätt lagerhållning

Om du ska laga mat och har för små ytor för tillagning samt förberedelser så innebär det att matlagningen tar längre tid. Troligen tappar du också till slut all motivation när du måste flytta runt saker för att få plats.

Detsamma gäller om du hela tiden måste springa ut ur huset, över gårdsplanen, ner i jordkällaren, hämta det du ska och tillbaka. Efter att du tagit en fika, pratat med en vän och sovit en stund. För varje ingrediens som du ska använda. Låter det löjeväckande orimligt? Ändå är det precis så som många företag har det gällande sin logistik.

 

Spara pengar med rätt flöde

För att du ska kunna utföra ditt arbete på rätt sätt och i rätt tid så behöver du få materialet i rätt tid, men även få undan färdiga produkter så att du kan fortsätta producera. Det låter väl inte så svårt? Men problemet kan vara att du kanske inte kan få iväg dina produkter i rätt hastighet på grund av att din mottagare inte heller har platsen att ta emot dem vid den tiden. Eller så kanske det inte finns en fraktfirma som kan föra vidare produkterna i den hastigheten som du producerar dem. Vad ska du då göra?

 

 

Hjälp med lagring

Det kan låta enkelt att tänka att det enda som behövs är mer lagerytor för att få plats med allt som ska ut. Men alla ytor kostar och dessutom kostar det att både hålla lagerpersonal och ett system för lagring som fungerar. Istället är det många företag som anlitar en logistikpartner för all sin lagerhållning. Det är ett fungerande sätt att kunna tömma sina lokaler och samtidigt få iväg produkterna på steg ett av deras resa till mottagaren. När produkterna väl är i lagret kan fraktbolaget själva sköta avrop, statistik, inventering samt den kommande frakten.