hundleksaker

När du behöver många hundleksaker

När du behöver många hundleksaker

Har du en bitig liten valp där hemma? Då vet du hur det går till när hundleksaker förbrukas i snabb takt. Beroende av ras och storlek varierar det givetvis, men leksakerna håller inte för alla valpar. Vassa tänder och starka käkar med mycket bus. Och de är ju så söta de små. Låt dem leka och bita på leksaker, köp många istället. För visst får hundvalpen hellre bita sönder hundleksaker än möbler och andra ting.

En valp är ju så galet söt och man vill så gärna mysa och gulla med den. I vissa perioder är nästan varje valp mer lik en piraya än den ras den faktiskt tillhör. Det är som med människobarn – det kliar i tänderna och de vill bita på allt.

Vanliga gosedjur och låtsasben

När du besöker en djur- eller zoobutik finns det en mängd hundleksaker att välja mellan. Vad behöver just din hund? Har du tur så har du en kunnig expedit som kan alla möjliga hundraser och deras busighet, styrka och behov. Men det är svårt att ha koll på alla raser, samtidigt som varje hund givetvis är en unik individ.

Köp ett gäng olika och testa dig fram. Har du en valp som gärna gosar och tuggar på gosedjur? Eller kanske föredrar den att brottas om ett härligt och tuggvänligt ben i konstmaterial? Idag finns det hundratals olika varianter att välja mellan. 

Vad leker ni med er hund?

Brukar ni leka något speciellt med er hund eller är det främst dragkamper om olika hundleksaker? Kanske gillar den att söka efter godisar som är gömda i leksaker eller kanske vill den springa och hämta.

Förutom lek och bus behöver ju varje hundvalp motion, kärlek och närhet – även det precis som våra människobarn. Hur belönar du din valp när den har varit duktig? Godis och kärlek?