Akuttandvård odenplan

När akuttandvård på Odenplan är viktigast i världen

När akuttandvård på Odenplan är viktigast i världen

Mycket hinner gå fel om du har för bråttom. Som till exempel när du rusar nedför trapporna till tunnelbanan på Odenplan för att hinna med ett viktigt möte. Du har så bråttom att du inte ens märker att ditt ena skosnöre har gått upp. Den här texten behöver inte ens berätta vad som nu kommer gå fel, du kan nog räkna ut det själv. Självklart snavar du på dina skosnören. Du faller framstupa ned för trapporna och slår ut två framtänder. 

Du ligger längst ned i trappan och blodet forsar från din mun. Bredvid dig ligger två vita små stenliknande föremål. Dina framtänder. Det blir inget viktigt möte idag inte. Istället blir det ett akutbesök hos tandläkaren. Vilken tur i oturen att du befann dig just på Odenplan. Här finns det nämligen en privat tandläkarklinik som tar emot patienter med akuta problem. Mer akut än ditt problem just nu blir det nog faktiskt inte. 

 

 

Blodet berättar vad problemet är

Med blod över hela tröjan och tänderna i en knuten näve stapplar du upp för trappan igen. Det gör fruktansvärt ont i munnen. Flera personer passerar dig på tunnelbanestationen. De kastar långa blickar på dig, men ingen erbjuder sig att hjälpa till. Du verkar få klara dig på egen hand. Åtminstone fram till dess att du når tandläkarens klinik. Siktet är inställt och du vet exakt vart du ska. 

Väl framme på kliniken springer du in. Du kan knappt förklara problemet med dina blodiga mun, men det behövs inte. Personalen förstår vad problemet är bara genom att titta på dig. Snart sitter du i en stol i ett patientrum och har fått bedövning. Du andas ut. Det finns viktigare saker än att ha bråttom till ett möte. Om du råkar ut för någonting liknande bör du ha följande webbsida sparad i telefonen: tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar.