Mc

Motorcykelkläder för alla väder och smaker

Motorcykelkläder för alla väder och smaker

När du är ute och kör motorcykel upplever du förhoppningsvis mycket. Du njuter av farten och omgivningarna och ibland är det sol, ibland stark vind och ibland lite sämre väder. Upplevelsen av dina turer kan förstärkas genom rätt motorcykelkläder. Det är viktigt att de står emot alla sorters väder och vind, att de är snygga och inte minst att de är säkra.

En olycka i hög hastighet kan få fruktansvärda följder om inte kläderna man bär är säkerhetstestade. Byxor, hjälmar, handskar, jackor, stövlar, ryggskydd och boots finns i många olika utföranden.

Snygga och säkra hjälmar

Det kanske allra viktigaste man kan göra för att skydda sig vid motorcykelkörning är att investera i en bra hjälm. Det är en dyr men ytterst viktig investering som kan rädda ditt liv om den fruktade olyckan skulle vara framme. 

Hjälmar finns i en mängd olika färger, modeller och utföranden med den gemensamma nämnaren att säkerheten går först. De flesta hjälmar har ett skyddande hölje av glasfiber som, tvärtemot vad namnet kan antyda, är ett mycket säkert material. Det är dessutom ett material som väger lite. Materialen på hjälmarnas insida är av andningsbara material för bästa komfort. Många hjälmar har även inbyggda högtalarfickor.

Integralhjälmar innebär att hjälmen är försedd med ett visir som inte går att fälla upp. Öppna hjälmar har inget visir alls och öppningsbara hjälmar har ett visir som går att fälla upp. Dagens moderna visir är gjorda av material som ger en mycket bra sikt.

 

CE-certifiering för att garantera kvalitet

Hjälmar, stövlar och motorcykelkläder i övrigt kan och bör vara CE-certifierade. CE-certifikat garanterar att utrustningen är testad och säker. Köper du CE-certifierat kan du vara säker på att varorna, rent objektivt, når upp till en fastslagen standard. Det krävs omfattande och oberoende tester av motorcykelkläder och annan skyddsutrustning för att kunna få en CE-certifiering. Testerna utförs av auktoriserade testinstitut.