Naprapat

Motionär eller elitidrottare

Motionär eller elitidrottare

En naprapat hjälper både elitidrottare och motionärer med olika skaderelaterade problem. Att ha ont i ryggen är en otroligt vanlig åkomma. De allra flesta av oss har säkert någon gång haft ont i ryggen. Man har lyft tungt eller fel och fått en knäck. Ett ryggskott. I de flesta fall går det över av sig självt efter lite vila.

Men ofta kan problemet återkomma gång på gång. Elitidrottare är inget undantag. De kan dessutom ha ådragit sig andra skador från intensiv träning. För alla som behöver hjälp av en naprapat i Stockholm, gå in på http://www.odenplansryggklinik.se/ och läs mer.

 

Naprapater behandlar muskler

Många frågar sig vad skillnaden mellan en kiropraktor och en naprapat är. En kiropraktor behandlar lederna och benen i kroppen. En naprapat är specialiserad på kroppens muskler. Besöker du en naprapat ska du kunna svara på när, var och hur dina besvär uppkommit.

Det är för att naprapaten ska förstå vilka besvär det gäller och kunna utesluta andra sjukdomar. Ofta söker man för nedsatt rörlighet inte sällan på grund av smärta. Behandlingarna är inriktade på att patienten ska återfå rörligheten och att smärtan ska försvinna. Båda brukar hänga ihop. Elterapi och massage som komplement är exempel på effektiva behandlingar.

 

 

Undersökning och egna övningar 

En ordentlig undersökning är viktig inte bara för att utesluta andra sjukdomar utan också för att lokalisera problemet. Om man har ont nånstans kan det ibland vara svårt att veta precis var det sitter. Det kan vara ett större område som påverkas av en mindre skada eller klämd nerv.

När man vet var smärtan sitter kan naprapaten också hitta adekvat behandling. Tillsammans med hemövningar till patienten brukar man komma långt i att häva smärta och stelhet. Ibland kan en kombination av behandlingar både hos kiropraktor och hos naprapat vara nödvändig. Det viktiga är att söka hjälp.