led armatur

Med LED armatur blir arbetsplatsbelysningen extra bra

Med LED armatur blir arbetsplatsbelysningen extra bra

Bra belysning på en arbetsplats är avgörande för att arbetet ska kunna utföras säkert och effektivt, oavsett tid på dygnet. Lysrör är den vanligaste formen av belysning och det är mycket tack vare att de är så effektiva på att sprida ljuset över en stor yta. Även om lysrör också har lite av ett dåligt rykte på grund av de ofta förknippas med ett väldigt kallt och osmickrande ljus så finns det idag flera toner att välja mellan. Med rätt armatur är det dessutom lättare att spara energi samt variera belysningens intensitet. 

En dimmer erbjuder variation

En lysrörsarmatur som går att justera med en dimmer kan anpassas efter vad som ska göras i lokalen. Det kan till exempel vara behagligt att ha en lite mjukare belysning i ett fika rum eller under ett möte där det visas något på en projektor, men det är också bra att kunna höja ljusets intensitet vid behov. Det gör att en dimmer erbjuder en flexibilitet som ofta är mycket uppskattad och användbar. 

En sensor ser till att lamporna inte lyser i onödan

Med en sensor kopplad till belysningen så går det att spara mycket energi. Genom att lamporna endast är tända då någon faktiskt vistas i lokalen så kan man undvika att väldigt mycket energi går åt helt i onödan. Det finns helt enkelt ingen poäng med att lysa upp tomma rum. Tack vare sensorerna så tänds lamporna när någon kommer in i lokalen och släcks en stund efter att den blivit tom igen.

LED belysning har många fördelar

För att verkligen spara på energin och budgeten så bör man installera LED armaturer. De förbrukar betydligt mindre energi och LED lysrör håller dessutom längre jämfört med ”klassiska” lysrör. Även om de kostar lite mer just vid inköpstillfället så sparar man in det tack vare lägre underhåll samt sänkta energiutgifter. Hos LED Megastore hittar man LED lysrör och lysrörsarmaturer av hög kvalitet.