trummor

Låt ditt hjärta tala genom dina trummor

Låt ditt hjärta tala genom dina trummor

Det har börjat ljusna lite tidigare ute nu. Det är otroligt hur snabbt förändring ändå sker – från att det känns som om att det är mörkt hela dagen till att det faktiskt börjar kännas som att våren väntar därframme. Förvisso fortfarande några månader bort.
Nu när snön också har fallit blir livet dessutom ytterligare lite… lättare. Det känns på något sätt som att världen fylls av hopp i takt med att marken blir vitare. 

Som att ljuset håller på och segrar över mörkret.

Är du redo för årets projekt?

Som tur är så finns det alltid något att pyssla med här i livet. Det är inte så att man behöver gå och dra benen bakom sig i väntan på att värmen ska komma. Det är nu under vintern man ska fundera på hur man vill att resten av året ska vara. Det är nu man börjar bygga på det där som man vill ska börja ta form under våren.

Fundera därför över vad du har för planet och drömmar för 2021. I dessa tider behövs sådant kanske mer än någonsin. Är det äntligen i år du börjar lira trummor?

Det behöver ju inte vara på någon annan nivå än för att det ska vara kul. Man behöver inte bli någon sorts rockstjärna för att börja spela på ett instrument. Ibland är det bara skönt att använda det som någon sorts meditation nästan. Eller helt enkelt för att uttrycka sig på ett nytt sätt.

Vi bär nog alla på saker som vi behöver få ut ur våra tankar och hjärtan. Ibland är det lättast att inte behöva använda ord, utan att istället kommunicera med tornet eller takter.

Vi människor är kommunikativa och sociala varelser. Att gå omkring och bära på tankar och känslor, utan att vädra dem, brukar i längden inte vara särskilt konstruktivt.