lastvagnservice norrköping

Lastbilschauffören som visade civilkurage

Lastbilschauffören som visade civilkurage

Läste ni om lastbilschauffören som stannade till och ingrep när han såg att en kvinna blev misshandlad av en man på gatan? Detta skedde vid Skanstull i Stockholm. Chauffören i fråga hoppade visst ut ur lastbilen, knockade mannen och hoppade sedan tillbaka in i lastbilen och åkte sedan vidare. Med andra ord var det ett klockrent (knockrent?) fall av civilkurage, som enligt polisen faller inom den juridiska ramen för att överta en annan persons rätt till självförsvar.

Leta efter bus i ditt eget hus

I dessa tider då allt fler känner sig otrygga ute i samhället – och det numera har blivit vardagsmat i Sverige med bombattentat och annan destruktivitet – är det precis detta som vi behöver: Civilkurage. Annars är det lätt hänt att det blir ett sluttande plan där buset bara flyttar fram sina positioner allt mer. 
Plötsligt lever vi i ett samhälle som inte någon av oss ville ha men som alltför få gjorde något för att stoppa.

Dock kan vi ju inte räkna med att alla lastbilschaufförer ska vara som Kurt Russells karaktär i klassikern ”Big Trouble in Little China” och gripa in med vardagsaction. Deras arbete är ju att se till att landet rullar på genom att frakta gods kors och tvärs, innan de stannar till för en lastbilstvätt på Ingelsta Thermo: https://www.ingelstathermo.se/index.html.

Det börjar förstås med en själv. Att se till att man har sitt eget hus i ordning och behandlar alla omkring sig själv med den värdighet som de förtjänar. Det är nämligen lätt att peka finger åt andra och inte se bjälken i sitt eget öga.
Ta därför och tänk efter hur du kan göra livet bättre för dig själv och de människor som du har runt dig. Behandlar ni varandra med den värdighet som ni förtjänar?

Behandlar du dig själv med den värdighet som du förtjänar?