Bilservice

Lagning av bilen

Lagning av bilen

En bilservice är planerade reparationer som infaller enligt en lista beroende på hur långt bilen har gått. Med åren har man kommit fram till en slags mall för när vissa bildelar brukar gå sönder och när det är dags att byta vätskor som till exempelvis olja och fylla på andra.

När man lämnar in sin bil på Bilreparation i Tyresö så kan man även göra förebyggande kontroller och reparationer. På så vis ser man till att inte någon viktig del går sönder och orsakar en olycka eller fler reparationer. Exempelvis så kan en kamrem som går sönder göra att hela motorn behöver bytas ut, vilket kan kosta mer än vad hela bilen är värd. 

 

Lätt att minnas  

På många bilar finns inställningar som gör att bilen själv larmar när det är dags för en bilservice och då är det svårt att missa tillfället som förare. Men om man vill ha mer kontroll över när nästa bilservice ska ske så står det även i servicehandboken eller på internet.

Det finns därför ingen ursäkt för en missad bilservice om man inte själv väljer att hoppa över den. Har man en mycket gammal bil som kanske sjunger på sista versen så kanske man väljer att hoppas över en bilservice då och då. Men en service görs aldrig i onödan.

 

Olika men samma

Listan på vad som ska kontrolleras och utföras vid varje bilservice är densamma var man än vänder sig. Däremot kan priset skilja sig mycket. I brevlådan och mejlen kan det trilla in erbjudanden och det kan vara värt att spara och ha koll på eftersom det kan skilja sig en hel del.

Många föredrar ändå att gå till samma bilverkstad vid varje servicetillfälle. Det kan kännas tryggt att få sin bil servad av någon som man litar på kan utföra arbetet på helt rätt sätt.