Tandvård

Kräv mycket av tandläkaren

Kräv mycket av tandläkaren

I hela Sverige vimlar det av duktiga tandläkare. De kan utföra olika sorters tandvård så att du får både friska tänder och ett perfekt leende. Tandläkare i Östermalm har många nöjda patienter. Där bor mycket folk som lever på att vara representativa i affärslivet, på scen och privat.

Du kan med rätta kräva mycket av din tandläkare, så sätt inte ribban för lågt. Du är värd att kunna visa tänderna i vilket sammanhang som helst. Skalfasader, tandblekning, implantat och bettkorrigering är några populära åtgärder för tandvård som tandläkaren har kunskap om.

 

Regelbunden kontroll

Bor du på Östermalm har du nära till praktiken, och vänta inte för länge med tandvård. Man bör vara noga med att gå på kontroller, att ta röntgenbilder och kolla upp tandhälsan. Plack kan leda till tandlossning, och man besparar sig många onödiga bekymmer om man kollar upp sina tänder med jämna mellanrum.

Man behöver få bort tandsten, och dessutom är det viktigt att se över sina tandborstningsrutiner. Att få en fräsch andedräkt kräver också att man borstar noga och använder tandtråd. Ett tuggummi ska bara vara en extra förstärkning av fräschören, det ska inte dölja dålig borstning.

 

Lagning eller justering

Karies, hål i tänderna, är ett trist faktum när röntgenbilderna kontrolleras. Skulle det bara vara ett litet hål kan man faktiskt avvakta med lagning. Och om det till exempel bara har lossnat en pytteliten flisa i kanten på en framtand, kan man också låta det vara. Det vore mer riskabelt att borra där, för resultatet kanske inte blir bra. Men i andra fall kan det behövas omedelbara åtgärder för tandvård.

Exempelvis om det isar i en tand kan man pensla på ett medel som gör att obehagen försvinner. När du är hos tandläkaren nästa gång, fråga vilka fler möjligheter du har att få ett perfekt leende. Tandläkaren har alla kunskaper.