bygga padelbana

Hur man bygger en padelbana på sin bakgård

Hur man bygger en padelbana på sin bakgård

editorial

En sport för alla

Padel är en sport som blir alltmer populär över hela världen. Om du är ett fan av tennis eller squash kommer du att älska padel. Det bästa med padel är att den kan spelas nästan var som helst – till och med i din egen trädgård! I det här blogginlägget visar vi dig hur du bygger en padelbana i din egen trädgård så att du kan njuta av denna underbara sport året runt.

image

Bygg din egna padelbana

1. Välj plats för din bana. Detta är viktigt eftersom du måste se till att ytan är jämn och att det finns tillräckligt med utrymme för banan. Du måste också se till att platsen får gott om solsken så att banan inte blir för varm under sommarmånaderna.

2. Förbered ytan. När du väl har valt platsen för din bana måste du förbereda ytan. Detta innebär att du jämnar ut marken och lägger till krossad sten eller grus för att fungera som underlag.

3. Montera nät. Detta är kanske det viktigaste steget i byggandet av din padelbana. Näten ska installeras så att de är spända och jämna med varandra. De bör också vara minst 1,5 meter höga så att spelarna lätt kan returnera volleyer utan att behöva ducka eller hoppa.

4. Lägg till linjer på banan. När näten är installerade måste du lägga till linjer för att skapa gränser för spelområdet. Dessa linjer kan göras av rep, tejp eller något annat material som spelarna lätt kan se.

5. Lägg till några möbler. Slutligen ska du lägga till några möbler som stolar, bänkar eller bord så att spelarna har någonstans att vila mellan matcherna.

Att bygga en padelbana på din bakgård är ett utmärkt sätt att delta i denna växande sport. Genom att följa dessa enkla steg har du din egen padelbana på nolltid! Tack för att du läste!