Hudvård

Hudvård för sommarhy

Hudvård för sommarhy

Nu är äntligen sommaren här och man ser framför sig många lata dagar på stranden vid hav eller sjöar. Det finns inte längre någon torr vinterkyla som torkar ut huden, men det finns annat som gör att man fortfarande bör ta hand om den. Om man tycker om att sola och bada mycket så är det viktigt att återfukta huden och i en bra hudvårdsrutin bör även solskydd vara inräknat.

Solens UV-strålar kan skada huden så att den åldras i förtid och i värsta fall så kan man även drabbas av hudcancer. Därför ska man se till att alltid smörja in sig när man ska vara ute i solen, det är också viktigt att fylla på med solkräm under dagen eftersom den försvinner med tiden genom att man badar eller svettas. Minst varannan till var tredje timme är rekommenderat och det är även viktigt att man har koll på att en godkänd solskyddsfaktor ska skydda mot både UVA- och UVB-strålar.

Efter att man varit ute i solen så är det både skönt och behagligt för huden att använda sig av en After Sun lotion, de svalkar och kan få röd hud att lugna sig något. Man ska även tänka på att skydda håret under sommaren, speciellt om man badar mycket i saltvatten. Saltvatten och sol sliter mycket på håret, därför bör man vårda det väl med hårinpackning och hårmasker. Man ska också vara noga att skölja ur saltvattnet ur håret då man har badat. 

Hos sephora.se hittar man ett brett utbud av hudvårdsprodukter för varje tillfälle. Till exempel har  de MIMITIKA California Summer Essentials Kit, ett paket där man får allt man behöver till huden om man planerar en dag på stranden. Det innehåller solkräm med lite högre SPF till ansiktet ”Face Sunscreen SPF50 10 ml ”, solskyddsfaktor till kroppen ”Sunscreen Body Spray SPF30 75 ml ” och en svalkande After Sun Lotion 50 ml. Man hittar även många vårdande produkter till håret, så det är bara att fylla varukorgen och se fram emot långa, härliga stranddagar.