badrumsrenovering

Höj mysfaktorn med en badrumsrenovering i Karlstad

Höj mysfaktorn med en badrumsrenovering i Karlstad

Det sägs att köket är hemmets hjärta, men badrummet är onekligen mycket viktigt också. Därför bör badrummet vara en plats där du trivs och kan slappna av. Lever ditt badrum upp till detta? Om inte är det kanske dags för en badrumsrenovering. 

Kanske drömmer du om bubbelbadkar eller dubbla handfat? Med hjälp av lite tid, pengar och en kunnig badrumsfirma är det mesta möjligt!

 

Vad ingår i en badrumsrenovering?

En badrumsrenovering kan vara mer eller mindre omfattande, beroende på dina specifika behov och önskemål. Kanske är du sugen på att byta ut toalett och badrumskommod, men är nöjd med ditt nuvarande kakel. I andra fall är badrummet i behov av en totalrenovering. 

En totalrenovering innebär ofta att hela badrummet rivs ut och ersätts. Kaklet behöver spacklas och tätas. Toalett, handfat och eventuell dusch eller badkar måste kopplas till fastighetens avloppsrör, och elektricitet installeras. Till sist återstår bara de små detaljerna. Till exempel några mjuka handdukar och ett härligt doftljus.  

Oavsett om du är i behov av omfattande badrumsrenovering i Karlstad eller en mindre uppfräschning av ditt badrum i Gävle finns det garanterat en firma där ute som är perfekt för dig. 

Vad kostar en badrumsrenovering? 

Det är svårt att säga hur mycket en badrumsrenovering kostar. Det beror helt på hur pass omfattande renoveringen är. Däremot kan rot-avdraget nyttjas för badrumsrenoveringar vilket ger lite extra utrymme i budgeten. 

Vilka material du väljer för kakel, golv och badrumsmöbler påverkar självklart slutsumman för renoveringen. Dessutom påverkas priset av vilken badrumsfirma du anlitar samt hur mycket av jobbet du är villig att göra själv. 

Om du äger din fastighet kan du renovera badrummet på egen hand. Det är dock viktigt att utföra jobbet på ett fackmannamässigt sätt. Annars finns det en risk att du inte får hjälp av ditt försäkringsbolag om till exempel en vattenläcka skulle uppstå.