High vacuum pumps

High vacuum pumps sänker trycket

High vacuum pumps sänker trycket

När man jobbar med tryck sker det på olika vis. Kanske är du van vid att pumpa upp vatten eller rentav olja, kanske är det bara små mängder eller väldigt stora kvantiteter och dimensioner det handlar om. Pumpar man vill man ofta ha högt vakuum och litet tryck och då skaffar man High vacuum pumps. 

Med en kompressor förhåller det sig på precis det motsatta sättet. Där ska trycket vara högt så att man kan blåsa upp en boll, blåsa rent i ett rör eller pumpa en luftmadrass eller hoppborg. Luft kan användas inom många olika industrier och branscher, och varje ställe har sin egen tillämpning, beroende på om det gäller pumpar eller kompressorer, och ibland har man båda sorterna. 

 

Man är välförsedd med High vacuum pumps 

Behöver man en högvakuumpump, bör man köpa det bästa, så att man är välförsedd, och bra information hittar man på hemsidor där företag i branschen visar upp det allra senaste. Som alla vet utvecklas all teknik mycket snabbt, och det som var modernt igår är ute idag. Apparater och maskiner förfinas och förnyas, så ska du hänga med i utvecklingen är hemsidorna en bra källa till aktuell information. Länktips: https://www.advancedvacuum.se/pages/high-vacuum 

 

 

Värdet av oljefri luft 

Pumpar brukar oftast smörjas med olja, och då kommer det ut små oljepartiklar i luften. Detta kan undvikas med att man köper en typ av High vacuum pumps som är försedd med lager som man inte alls behöver smörja. Hur går detta till? Det är teknikens underverk, att lager som inte har kontakt med turbinen för att de har en magnetisk funktion, inte heller har behov av smörjning. 

De första pumparna kom redan på sextonhundratalet, och människan har ständigt gjort förbättringar på ursprungsidén, och detta gör att vi nu har ett högteknologiskt samhälle och kan köpa High vacuum pumps.