ford

Ha gott om tid på dig ute på vintervägarna!

Ha gott om tid på dig ute på vintervägarna!

Äntligen har snön kommit även en bit söderut i landet. Ja, det må vara ett tungt lager – men det är ändå snö!
Det är bara att damma av pulkorna och ladda matsäcken med varm dryck och ge sig av ut mot backarna. Äntligen! För annars har de flesta som bor lite längre ned i landet varit hänvisade till skidorterna, något som såklart har varit förenat med ett visst hänsynstagande på grund av på de tider som vi lever i.

Säkert är det många som därför har tvekat inför att sätta sig i bilen och kuska de långa milen norrut i vårt vackra land.

Kör säkert på vinterväglaget

Att ge sig ut på vintervägarna är dessvärre förknippat med en viss risk. Det gäller att se till att ha gott om tid på sig så att man inte behöver stressa. För ett halt underlag, tidsbrist och snabba hastigheter är en av de stora faktorerna när det kommer till bilolyckor.

Se också till att du har fått din bil genomgången på https://www.vallentunamotor.se/ om du misstänker att det kan vara något som behöver ses över. Här hanterar man både Ford och Mitsubishi.

Sedan ska man som sagt ge sig ut med säkerhet i åtanke när man är ute och kör. Det är bättre att komma fram sent än att inte komma dra alls, som det brukar heta.

För vi vill ju alla njuta av en trygg och vit vinter, speciellt efter att ha längtat efter snön så länge. 

Den där längtan har kanske suttit extra djupt med tanke på världsläget. När vi känner osäkerhet så söker vi oss till trygghet och det som är bekant. En riktigt vit jul och vinter är något som många av oss förknippar barndomen med. Äntligen är den här för alla oss att njuta av. Det är bara att hoppas på att det kommer ännu mer snö under den kommande tiden.