kött och chark

Fyll frysen med kött och chark

Fyll frysen med kött och chark

Är du en person som älskar en saftig köttbit? Då vet du säkert en hel del om vad som gör skillnaden mellan en stek och en annan. Du är medveten om att ett djur som fått vara ute och getts bra och näringsrik kost ger godare kött. Därför väljer du endast det bästa.

De största försäljarna av kött idag är varuhusen. Men de mindre butikerna med den kunniga personalen finns fortfarande kvar över hela landet. Så gå online och skriv in “kött och chark” plus orten där du bor på. Finns de inte på din ort kanske det går att beställa. Bor du exempelvis i Stockholmstrakten kan du ta en tur till denna butik: http://www.percys.se/kott/.

 

Kött för alla tillfällen

Varma eller kalla månader. Kött passar när som helst. På vintern avnjuts varma mustiga grytor med rotgrönsaker. Proteinet ger energi som räcker länge. När det är dags för en skotertur upp på fjället eller pimpeltur en vacker vinterdag är lite torkat kött en praktisk och god del av matsäcken.

De varma månaderna då livet ska levas utomhus och vara så enkelt som möjligt. Då åker grillen fram och läckerheterna radas upp för att tillagas. Flintastekar, korvar, hamburgare och allsköns läckerheter gör att det finns något för var och en. Lägg därtill en härlig sallad och middagen är serverad.

 

Snabbt och jättegott

Oavsett vilken typ av mat du gillar finns en matkasse som passar. Men har du sett att att det även finns trerättersmenyer i kasseform? Alla ingredienser, det är bara att laga till och bjuda älsklingen på.

Fast ibland vill man bara öppna kylen. Plocka fram lite smått och gott som kan ätas med detsamma. Nästa gång vännerna kommer på besök kan det vara du som lagat en urtjusig charkbricka som alla vill fotografera för att lägga ut på instagram. Hashtag bästa festfixaren.