Flugspön

Fiske - en avkopplande fritidsaktivitet

Fiske - en avkopplande fritidsaktivitet

Fiske är ett bra sätt att slappna av och vara ute i naturen. En bonus är ju också att man kan äta upp den delikata fångsten. Det finns många olika former av fritidsfiske; allt från att meta till flugfiske, som kanske är den svåraste varianten. Flugfiske kräver en hel del av den som kastar, och många som ägnar sig åt flugfiske har övat länge innan de får sin första fångst. Men det är något visst med denna hobby. Tittar man på någon som flugfiskar ser det nästan ut som en dans där den långa linan dansar i luften och fiskarens rörelser styr varje millimeter.

 

 

Vad behöver man för att flugfiska?

 

Till att börja med behöver man rätt typ av fiskespö. Det går utmärkt att hitta bra flugspön i Göteborg hos till Flugfiskeshopen eller liknande affärer som specialiserar sig på fiske. Första steget vid inköp av spö är att välja mellan ett enhandsspö och ett tvåhandsspö. Det gäller också att välja ett spö som är anpassat för rätt sorters fiskar och omgivning. Om man känner sig vilsen är det bäst att ta hjälp av kunnig butikspersonal. Förutom spö behövs också rätt lina och rätt flugor. Flugor kan köpas färdiga men somliga tycker att en del av charmen med fiske är att binda flugorna själva.

 

Köp färdigt set och gå en kurs

 

Det finns färdiga fiskeset att köpa som innehåller allt man behöver, vilket passar utmärkt för nybörjare. Det är smidigt och man får mer tid att öva på själva fisket. De första kasten lär nog hamna i träden runt omkring en snarare än i fisken. Något man absolut inte får glömma är glasögon som skyddar ögonen inte bara mot sol utan från kroken i flugan. Det är inte en dum idé att gå en kurs i flugfiske innan man ger sig ut på egna äventyr. Flugfiske är verkligen bland det roligaste man kan ägna sig åt.