Kamerastativ

Digitalt äventyr ute i grönskan

Digitalt äventyr ute i grönskan

Under de senaste åren har friluftslivet verkligen blossat upp på alla fronter. Inte minst på YouTube och på de sociala medierna där många kanaler och konton kring ämnet verkligen blomstrar. I dessa tider är det ju dessutom så lätt att själv bara ta med sig mobilen och ett kamerastativ för att börja dokumentera sina äventyr.
För vem vet? Chansen är stor att just ditt perspektiv är något unikt som tilltalar folk och som du på sikt faktiskt delvis kan börja leva på i form av olika former av medlemsskap.

Det är det som är det häftiga med dagens digitala värld – att det faktiskt går att nå ut till en publik med ett intresse som kanske kan tyckas vara snävt. Du kan befinna dig mitt ute i skogen och ändå tala med en storpublik. Visst gäller det att hitta en balans mellan att faktiskt vara i stunden och njuta av sin tillvaro, men samtidigt erbjuder som sagt den digitala tekniken nya möjligheter.

Men balans är trots allt ledordet här. För i denna värld där vi så lätt lockas in i att jaga dopaminkickar och visa upp precis allt vi gör så finns det en poäng med att minnas hur det var förr.
”Förr” låter verkligen ålderdomligt. Sanningen är ju att denna värld vi befinner oss i nu inte fanns för knappt ett decennium sedan. För även om internet har varit en del av våra liv sedan mitten på 90-talet var det först med appar och sociala medier som vi blev djupt integrerade med tekniken.
Säkerligen kommer utvecklingen till slut få tekniken att flytta in i oss och i våra kroppar.

Vem vet, kanske är detta den sista stunden på jorden då vi fortfarande är förhållandevis analoga varelser. Så ut i skogen och njut av tillvaron, oavsett om du är med eller utan uppkoppling!