avloppsstopp

Detta kan man göra vid avloppsstopp i Brålanda

Detta kan man göra vid avloppsstopp i Brålanda

Stopp i avloppet är inte roligt, men ibland kan man själv åtgärda problemet genom att rengöra vattenlåset eller spola rent rören med diskmedel och hett vatten. I andra fall är problemet betydligt större, och man behöver då göra en högtrycksspolning eller stamspolning för att ordentligt rengöra avloppsledningarna invändigt. Det är viktigt att man åtgärdar problemet så fort som möjligt för att undvika översvämning och fuktskador.

Några förtida tecken på att man har problem med avloppet är dålig lukt och bubblande ljud från rören, men även att det tar tid för vattnet att rinna ner i diskhon eller badkaret etc. Det bästa är om man kan förebygga avloppsstopp genom regelbunden rengöring av rören. Då förhindrar man att smuts, avlagringar och oönskade föremål fastnar, täpper till och skadar rören. 

 

Så går en högtrycksspolning till

Vid en högtrycksspolning rengörs rören invändigt med hett vatten under ett visst tryck. Det är viktigt att trycket anpassas efter fastigheten och skicket på rören eftersom ledningarna annars kan ta skada. Därför är det viktigt att vid avloppsstopp i Brålanda – eller om man ska rengöra rören i förebyggande syfte – anlita ett certifierat företag med erfarenhet av rörspolning. Vet man inte vad man sysslar med så riskerar man att istället förvärra problemet och skada rören.

 

 

Akut hjälp med stopp i avloppet kostar mer 

Behöver man akut hjälp med stopp i avloppet så brukar det kosta mer än när man gör en planerad spolning i förebyggande syfte. Har man möjlighet är det bra om man i förväg kan be om en prisuppgift från några olika företag och jämföra dem, men är problemet akut kan detta bli svårt att hinna med. Kanske finns det någon granne som också har haft problem med stopp i avloppet och kan rekommendera en kunnig och pålitlig firma? Att gå på rekommendationer från vänner och bekanta är alltid ett säkert kort.