pizzerior

Delade åsikter om pizzor

Delade åsikter om pizzor

Det finns många kontroversiella frågor och vattendelare här i världen. Frågor som delar människor i två läger och två motsatta sidor mot varandra där man kompromisslöst hävdar att man har rätt och den andra sidan har fullständigt fel och är totalt knäppa i bollen för att de tycker som de gör. Vi kan exempelvis se en sådan polarisering i medlemskap i EU, ha hund eller katt eller huruvida koriander är en produkt från helvetet eller inte. Ett annat exempel, som kanske är mer känsligt än någonting annat, är vad som är okej och inte okej att ha på sin pizza.

 

Pizzabagaren dömer inte

På i princip samtliga pizzerior i Stockholm, antagligen hela Sverige, kan man beställa pizzor som Hawaii, Africana eller Tommaso. På den förstnämnda pizzan, Hawaii, får man ananas ovanpå. Antingen så gillar man det, eller så gillar man det inte. Få människor ställer sig diplomatiskt däremellan. Detsamma gäller Africana, som toppas med banan och jordnötter. Tommaso serveras med räkor ovanpå. Men här är grejen. Det är helt okej att tycka vad man vill om dessa pizzor. En pizzeria och dess pizzabagare kommer inte döma dig. De fattar att vi är olika och vill ha olika saker på våra pizzor.

 

 

Smaken är som baken

Pizzerians jobb är att du ska få pizzan du vill ha. Oavsett om du vill ha kebab, ananas, banan, jordnötter, räkor, pommes eller vad som helst på den. Visst, en del människor kommer tycka det är konstigt med exempelvis frukt på en pizza – men vem bryr sig? Det finns en meny på pizzeriorna av en anledning. Det finns inte en pizza som fungerar för alla. Smaken är som baken, det vill säga delad. Du må behöva försvara ditt val av pizza för dina kompisar, men aldrig för pizzerian själv. De är bara glada över av att ha dig som kund.