Behandlingshem Skåne

Bygg upp dina sköra vingar på ett behandlingshem i Skåne

Bygg upp dina sköra vingar på ett behandlingshem i Skåne

Vi lever i stimulansens era. Överallt finns det tillgänglighet till snabba dopaminkickar och man behöver oftast inte ha någon annan inträdesbiljett än sin mobiltelefon.

För en varelse som har spenderat majoriteten av sin evolutionära historia levandes ute i skog och mark så är det en otroligt stor utmaning att lära sig handskas med detta på ett hälsosamt sätt.

Missbrukar händer förvånande lätt

För det är bara de senaste 10 000 åren som vi människor har varit ett jordbrukande folk. Kortare än så har vi varit ett urbant folk.

Ytterligare kortare tid har vi spenderat framför de skärmar som vi idag tar för helt givna. Inte undra på att vi har blivit beroende av att sitta och rulla med fingrarna genom bilder och filmer på sociala medier – det är som att släppa loss ett barn i en godisbutik.

Beroenden smyger sig ofta på en. Även om man kanske märker vad som händer så har vi ofta mekanismer där vi rationaliserar detta för oss själva. Långsamt hamnar vi i ett läge där det är svårt, nästan omöjligt, att bryta sig ut ur detta – hur beroendet än ser ut.
Ibland så behövs man därför hjälp utifrån för att lyckas hitta en väg ut ur det hela. Det är inte något att skämmas för och säkerligen är det många fler som egentligen skulle behöva hitta till Rehabcenter Steget, som är ett behandlingshem i Skåne.

För vi är alla värda att leva ett liv där vi känner att vi inte tyngs ned av en sorts yttre kraft som får oss att göra saker som vi egentligen inte vill. Har du något i ditt liv som du vet att du borde säga nej till, men inte kan låta bli på en återkommande basis – då kan det vara dags att fundera på om du inte ska våga be någon om hjälp.