blommogram

Blommogram - Vad det är och hur det fungerar

Blommogram - Vad det är och hur det fungerar

editorial

Vad är ett blommogram?

Ett blommogram är ett blomsterdiagram som används för att fira födslar, dödsfall, giftermål och andra viktiga livshändelser i Sverige. Traditionen med blommogrammet började i början av 1900-talet när familjer skickade blommor till vänner eller nära och kära som ett sätt att fira något speciellt. I dag är blommogrammen fortfarande mycket populära i Sverige, och många använder dem för att fira ett barns födelse eller en älskad persons död.

Blommogrammet består vanligtvis av en vit bakgrund med ett grönt eller blått blommönster. Antalet blommor i blommogrammet motsvarar åldern på den person som firas. Ett blommogram för ett nyfött barn har till exempel en blomma, medan ett blommogram för en vuxen har sju blommor.

För att skicka ett blommogram i Stockholm behöver du bara köpa blommorna från en blomsterhandlare och sedan leverera dem till mottagaren. Floristen ordnar sedan blommorna till blommogrammet och levererar det till mottagaren.

Om du är intresserad av att skicka ett blommogram kan du kontakta en lokal blomsterhandlare i Sverige. Floristen kan hjälpa dig att välja rätt blommor för tillfället och kan också leverera blommorna till mottagaren.

blommogram

Hur går det till?

Det vill säga, ett blommogram är ett vackert och unikt sätt att skicka blommor. Det är en blomsterkarta som gör att du kan välja den perfekta buketten till din speciella person. Du kan välja mellan olika förvalda arrangemang eller skapa ditt eget skräddarsydda arrangemang. Blommogram finns i olika storlekar, så du kan hitta den perfekta en för dina behov.

För att skicka ett blommogram väljer du bara det arrangemang du vill skicka, lägger till ett personligt meddelande och väljer ett leveransdatum. Din mottagare kommer att få sitt blomsterkort med instruktioner om hur han eller hon ska lösa in sin bukett. Så enkelt är det!

Blomogram är det perfekta sättet att visa någon att du vård. Skicka ett blommogram idag!