sängar

Anpassade sängar för bästa sömn

Anpassade sängar för bästa sömn

För att sova gott på nätterna bör man se över så att man har bästa möjliga utrustning för att kunna göra det.

När det kommer till kuddar så bör man byta ut dem efter cirka två år. När man ska köpa kudde ska man se till att man köper en som bidrar till att nackmusklerna kan slappna av, ryggraden ska alltså hålla en rak linje hela vägen. Sover man på sidan behöver därför en lite högre kudde än om man föredrar att sova på rygg.

Det är också viktigt att välja ett bra täcke för att få så bra sömn som möjligt. Det är dock väldigt individuellt vad man tycker bäst om. Är man en person som fryser relativt lätt kan det vara bra att ha ett tjockt vintertäcke under vinterhalvåret och ett tunnare täcke sommartid. Håller man en mer normal kroppstemperatur kan det räcka med ett mellan tjockt täcke året om. Riktigt varma sommarnätter kan man använda endast påslakan eller ingenting inget alls. 

När man ska köpa säng finns det flera olika modeller att välja mellan så man bör tänka igenom vilken sort man vill ha. Önskar man en enkel ramsäng som man kan komplettera med en skön bäddmadrass och fina sängben eller en sängram? Eller vill man ha en ståtlig kontinentalsäng som man kan anpassa till två personer med olika kroppstyp för optimal komfort? Kanske man är i behov av en ställbar säng för att kunna höja och sänka fot- och huvudändan?

Hos Bättre Nätter finner man Skandinaviens bästa urval av sängar vilket gör att man kan hitta något som passar oavsett behov. Sortimentet håller mycket hög kvalitet och man får dessutom 100 dagars sovgaranti för att säkerställa att man hittat rätt säng. De har även täcken i naturmaterial av högsta kvalitet som passar till vinter, sommar och helår.