Tandreglering

Allt du behöver veta om ortodontisk behandling

Allt du behöver veta om ortodontisk behandling

editorial

Reglera dina tänder

Ortodonti är en gren av tandvården som specialiserar sig på diagnostik, förebyggande och behandling av dentala och ortopediska oegentligheter. Ortodontister är tandläkare som har genomgått två till tre års tilläggsutbildning utöver tandläkarutbildningen. De kan korrigera problem med tandställning, käkledning och andra ortopediska oegentligheter med hjälp av olika ortodontiska apparater. Om du överväger ortodontisk behandling för dig själv eller ditt barn kommer det här blogginlägget att ge dig all information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut!

Ortodontisk behandling kan användas för att korrigera en mängd olika tand- och ortopediska problem. Den vanligaste orsaken till ortodontisk behandling är att förbättra utseendet på tänder som är sneda, trånga eller har luckor mellan dem. Ortodonti kan också användas för att behandla allvarligare problem, t.ex. felaktig käklinställning eller bettproblem.

Tandreglering

http://www.letandreglering.se/

Hitta den rätta tandställningen för dig

De ortodontiska apparaterna som används för att korrigera dessa problem kallas tandställning. Tandställningen kan vara tillverkad av olika material, bland annat metall, keramik eller plast. De fästs på tänderna med fästen och trådar, och genom att utöva ett mjukt tryck på tänderna med tiden flyttar de dem gradvis till rätt läge.

Det finns många olika typer av tandställning och din ortodontist rekommenderar den typ som passar bäst för dina individuella behov. Metallspännen är den vanligaste typen av tandställning och de är vanligtvis det mest prisvärda alternativet. Keramiska tandställningar är mindre synliga än metallspännen, men de kan vara dyrare. Spännen av plast är är den minst synliga typen av tandställning, men de är också de dyraste.

Längden på den ortodontiska behandlingen varierar från person till person, men den tar vanligtvis mellan ett och tre år att slutföra. Under denna tid måste du besöka din ortodontist för regelbundna kontroller så att de kan övervaka dina framsteg och göra eventuella nödvändiga justeringar av din tandställning.

Ortodontisk behandling är ett stort åtagande, men den kan ha en enormt positiv inverkan på ditt utseende och ditt självförtroende. Om du överväger ortodontisk behandling, se till att prata med en ortodontist om de olika alternativ som finns tillgängliga för dig och ta reda på vilken typ av tandställning passar bäst för dina behov. Tack för att du läste!